INcommunicatie

 

 

 

 

 

INcommunicatie

 

 

 

Blend in Talent

Een nieuwe term, blended workforce.
Volgens Forbes (2017), zullen er meer en meer bedrijven over gaan tot het bouwen van een zogenaamde “blended workforce” in 2017.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Denken, leren en veranderen: mag het ook eens makkelijk gaan?

Herken je dat? Soms loop je tegen iets aan van jezelf waar je eerst eens rustig naar moet luisteren en kijken. Luisteren en kijken naar jezelf, als het spreekwoordelijke ‘mannetje op de kast’ die daarna op je schouder springt en in je oor fluistert: ‘toe nou eens even.. wat gebeurt er nu eigenlijk?’

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Duurzaam Veranderen? Werk aan de Winkel!

De kranten staan er regelmatig vol van, mislukte en uit de hand gelopen IT projecten bij de overheid. Bakken met geld worden besteed aan veranderingen in het IT landschap. Duur, duurder, duurst, maar uiteindelijk blijken de systemen niet dat te bieden waar ze voor bedoeld zijn.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Nieuw organiseren: waar wil jij naar toe?

Nieuw organiseren...................het is een ‘hot’ item, het zodanig inrichten van je organisatie dat je eigenaarschap en verantwoordelijkheid weer maximaal teruglegt bij de mensen in de organisatie die weten waar het in het werk om draait.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Weerstand tegen verandering is zelden irrationeel

Verandering is onze huidige wereld een constante. De technologie, de veranderende omstandigheden dagen ons uit ons steeds weer aan te passen. Eigenlijk zijn we als mens helemaal niet tegen verandering. Kijk eens rond en ook naar je eigen leven dan zie je dat je als mens best houdt van verandering.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Leren fietsen; metafoor voor verandering

Heerlijk! Onze zoon heeft de leeftijd om te leren fietsen. Een belangrijke stap, die zijn wereld en leefruimte gaat vergroten. In deze blog vertel ik over de manier waarop we onze aanpak om kinderen te leren fietsen ook kunnen inzetten bij verandering in bedrijven.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

De keuze binnen organisaties: het beste elftal of de beste speler?

Met warme gedachten denkt iedereen aan de ons recent ontvallen heroïsche nummer 14, Johan Cruijff. Dat roept de vraag weer op: ga je nu voor het beste team of het beste individu? We spreken zo makkelijk van teams, in de praktijk sturen we in veel organisaties echter nog op de individuen. Inzetten van teamsturing is een keuze en betekent ook een andere manier van leidinggeven en werken aan volwassenheid van het collectief.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Persoonlijke ontwikkeling: luisteren als cadeau

De kracht van luisteren wordt onderschat. Oprecht luisteren is een ongekend belangrijk instrument. In de trainingen die ik geef over ontvangen en geven van feedback oefenen we er geregeld mee. Hoe belangrijk is de juiste boodschap en hoe belangrijk is te horen of deze goed is ontvangen? Met goed ontvangen bedoel ik hoe de boodschap is ontvangen.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Duurzaam Veranderen? Werk aan de Winkel!

Hoe vaak gebeurt het niet, dat een ingezette verandering een stille dood sterft. Je maakt geen schijn van kans als je niet werkt aan wat jouw organisatie eigenlijk stuurt. Mooi dat je jouw visie en missie hebt neergezet. Fraai dat je al de strategie hebt uitgewerkt om de plannen te realiseren en een nieuw systeem hebt gekozen.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you

We denken misschien nog steeds dat hoe langer je werkt in een organisatie, hoe meer je weet en hoe minder je hoeft te leren. Het is echter ook bekend dat hoe meer je van iets leert, hoe meer je weet dat je eigenlijk niets weet. Dus laten we onszelf daarom niet voor de gek houden.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Comfortzone | Over de grenzen in jezelf

Het regent al dagen aan een stuk. Op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland is het herfst. Op een mooie dag zijn de kleuren hier ongekend helder en bijna onnatuurlijk mooi. Een dag als deze maakt alles grauw en grijs. Op een enkele auto na zijn de wegen verlaten, niemand waagt zich buiten in dit weer. De toeristen en backpackers laten in deze periode het land voor wat het is en trekken zich terug in de grote steden. Op een enkeling na.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault

Het negeren van emoties werkt niet

Weet jij hoe je kijkt? Ben je je bewust wat jou stuurt? Snap je hoe het werkt daar binnen bij jezelf en bij andere mensen? Of ben je soms onaangenaam verrast door een emotionele reactie die je niet voorzag. Als je wilt begrijpen hoe veranderen werkt en hoe nauw communicatie luistert, gaat het om begrijpen van buiten en binnen.

Lees meer

0
0
0
s2sdefault
  • 1
  • 2